Scooore! League: verrassingen bij de vleet

1. Basic-Fit Brussels heeft een ruime zege behaald tegen Okapi Aalstar. Na het eerste kwart zagen de bezoekers al tegen een achterstand van 19 punten aan (32-13). Ook het tweede kwart bracht weinig verbetering: 42-25 was de ruststand. De Okapi's trachten iets te doen aan de kloof na de pauze, maar na 62-47 ging het finaal naar 94-67. Door de uitslagen in de andere wedstrijden van vrijdagavond blijft Aalstar wel tweede in de stand met 9 op 14, maar Oostende kan de kloof uitdiepen tot 4 zeges als de kustjongens zaterdagavond winnen van Luik.

2. Pepinster-Verviers zorgt voor de tweede verrassing van de avond door te gaan winnen in de Spiroudome. Na 20-20 in het eerste kwart gingen de ploegen rusten bij een 35-33 ruststand. Ook na de pauze bleven de Spirous en de Pepins in elkaars buurt: via 48-52 ging het naar 64-64 na 40 minuten. In de verlenging bleken de bezoekers sterker: 69-72. In de stand nestelt Verviers-Pepinster zich met 8 op 14 op gelijke hoogte met Limburg United op de derde plaats, Charleroi is vijfde met 7 op 14.

3. Willebroek zorgt voor de derde verrassing van de avond door winst tegen Limburg United. Na 24-18 in het eerste kwart konden de Limburgers gaan rusten met een voorsprong van 6 punten: 42-36. Na de pauze namen de Kangoeroes de wedstrijd over: via 59-61 ging het naar 76-79. Voor de Limburgers betekent dit de vierde nederlaag op rij, Willebroek doet een goede zaak met het oog op plaats 8.

4. Zaterdagavond worden nog Oostende-Luik en Antwerp Giants-Bergen afgewerkt. (DC/Picture: Belga)