Tagtik

Scooore! League: Giants op weg naar de tweede plek?

1. Leider Oostende kan Brussels maar met het kleinste verschil en met een ultieme korf in het slot van de wedstrijd van Mateusz Ponitka verslaan. Vorige week wonnen de Brusselaars al ruim van Okapi Aalstar en die lijn zetten zij aan de kust voort onder impuls van een indrukwekkende Gamble, goed voor 29 punten. Brussels liep in het eerste kwart al 19-29 uit, maar voor rust kwam BCO terug tot 40-42. Ook na de pauze speelden de bezoekers complexloos (53-58), maar ze moesten met lege handen terug naar de hoofdstad. Eindstand: 73-72.

2. Limburg United kan na vier nederlagen op rij opnieuw winnen. De Limburgers hielden op bezoek bij Verviers-Pepinster in de eerste twee kwarts de thuisploeg op slechts 22 punten (11-27, 22-40). De bezoekers zetten in het slotkwart een remonte in (na 46-62 na kwart drie), maar bleven op zes punten steken. Eindstand: 70-76.

3. Antwerp Giants heeft verlengingen nodig gehad om te winnen van streekgenoot Kangoeroes Willebroek. Met 14-22, 37-44 en 60-66 leken de Giants op weg naar de zege, maar ondanks een 60-74 in het slotkwart sleepte de thuisploeg met 90-90 na 40 minuten verlengingen uit de brand. Daarin bleken de Giants de sterkste: 98-104. Met 9 zeges staan de Giants op gelijke hoogte met Okapi Aalstar en Limburg United dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

4. Bergen pakt dankzij een blitzstart (14-2) een broodnodige zege tegen Luik (25-13, 45-37, 62-52, 79-74). Leuven Bears moet pas in het slotkwart de duimen leggen voor Proximus Spirou (23-19, 44-48, 63-61, 73-80). Bij de Bears was Brandon Peterson goed voor 31 punten. (DC/Picture: Belga)