Scooore! League: de spanning stijgt!

1. Leider Oostende was afgelopen zaterdag toe aan zijn vijfde partij in elf dagen en boekte een moeizame overwinning tegen een moedig Leuven Bears. De Beren leken op weg naar een stuntzege in de Sleuyter Arena, maar sneuvelden in het slot van de wedstrijd. Na 21-19 in het eerste kwart gingen beide ploegen rusten bij 38-38. Na de pauze liepen de bezoekers uit tot 56-62. De kustjongens zetten de situatie nog recht met een eindspurt: 85-76. "Gelukkig vonden we in de slotfase de vijf spelers met de juiste mentaliteit. Met onze laatste krachten trokken we de situatie nog recht," aldus BCO-coach Gjergja in Het Nieuwsblad.

2. Antwerp Giants, de dichtste achtervolger van leider Oostende, herstelde zich van de nipte nederlaag bij Luik eerder op de week, en ging vlot winnen bij Verviers-Pepinster. Na 21-19 in het eerste kwart, namen de bezoekers resoluut de wedstrijd in handen in het tweede kwart: 40-49. Na de pauze liepen de Giants nog verder uit: van 59-77 na 30 minuten naar 78-101 bij het eindsignaal. In de stand hebben de Giants op de tweede stek nu twee zeges voorsprong op het viertal Charleroi-Bergen-Okapi Aalstar-Limburg United. De beide Vlaamse ploegen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

3. Bergen pakte zaterdag de zege in eigen huis tegen Okapi Aalstar dat lange tijd op weg leek naar de zege: na tussenstanden van 13-13, 35-31 en 49-53 gingen de Aalstenaars met een voorsprong het slotkwart in waarin het alsnog misliep. Eindstand: 72-68. "Ik ben enorm ontgoocheld. We controleerden de wedstrijd drie kwarts lang en staken beide handen uit naar de zege die van cruciaal belang was met een loodzware carnavalsmatch tegen Oostende voor de boeg," aldus coach Brad Dean in Het Nieuwsblad. (DC/Picture: Belga)