Tagtik

Scooore! League: Charleroi met een slotoffensief naar de zege

1. Brussels laat een vijfde zege in zes wedstrijden in de slotminuten van de partij tegen Charleroi uit zijn handen glippen. Charleroi begon sterk (15-22 na 10 minuten), maar zag Brussels met een kleine voorsprong gaan rusten: 40-39. Na de pauze leken de Brusselaars onder impuls van Domien Loubry (goed voor 22 punten) op weg naar de zege (61-58 na het derde kwart), maar veel balverlies en gemiste shots bij beide ploegen zorgden voor een spannend slot. De Spirous trokken aan het langste eind: 76-80.

2. Na de zege op dinsdag in de inhaalwedstrijd tegen Antwerp Giants houdt Luik ook vrijdag de zege thuis tegen Kangoeroes Willebroek. Na 25-22 in het eerste kwart ging het naar 45-41 bij de pauze. Via 63-58 na 30 minuten ging het finaal naar 86-76.

3. Zaterdag krijgt Bergen het bezoek van Okapi Aalstar (live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur). Okapi-coach Brad Dean kan beschikken over zijn voltallige kern en wil een overwinning in de strijd om de tweede plaats achter Oostende. Bergen wisselt goede prestaties af met minder goede prestaties: zo volgde na winst in en tegen Oostende vorige week een thuisnederlaag tegen Brussels.

4. Nog zaterdag ontvangt leider Oostende in eigen huis Leuven Bears en trekt Antwerp Giants naar Verviers-Pepinster. (DC/Picture: Belga)