Scooore! League: Antwerp Giants naar de tweede stek

1. Antwerp Giants nestelt zich op de tweede plaats van het klassement na de zege in de topper tegen Okapi Aalstar. Okapi startte het best (22-27 na het eerste kwart) en kon met een bonus gaan rusten: 39-49. Een geweldig derde kwart (33-11!) bracht de Sinjoren op voorsprong: 72-60. In het slotkwart werd de kloof nog groter tot 91-69. "De eerste helft was veel te slap en we lieten Okapi zijn geliefkoosde spel spelen," zo zegt Giants-coach Vervaeck in GvA. "De tweede helft hebben we de defense aangepast. Ook onze jongeren waren een meerwaarde." Een perfecte generale repetitie voor de Night of the Giants in het Sportpaleis van volgende week tegen Charleroi. Met 10 op 15 staan de Giants nu op de tweede plek in de Scooore! League, wel al met 4 zeges minder dan leider Oostende.

2. Charleroi pakt de overwinning on the road tegen Limburg United. De thuisploeg was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen: via 17-24 na het eerste kwart ging het naar 34-49 bij de rust. In het derde kwart kwamen de Limburgers even terug tot 56-67, maar de zege kwam voor de Spirous niet meer in gevaar: 68-84. Spirou haalt Limburg United bij op de derde stek in het klassement, met 9 op 16.

3. Luik wint de Waalse derby tegen Verviers-Pepinster na een spannend slot. Thuisploeg Luik leek op weg naar een vlotte zege (27-18 en 47-35 bij de rust), maar na de pauze werd het nog spannend: 61-55 na 30 minuten. De remonte van de Pepins kwam echter te laat. Eindstand: 79-78.

4. Zaterdagavond ontvangt Oostende in de Sleuyter Arena Bergen. Oostende wil opnieuw aanknopen met de zege na het zware verlies in de Eurocup tegen het Poolse Zgorzelec. Zondagmiddag sluiten Brussels en Leuven Bears speeldag 17 af. Willebroek is deze speeldag vrij. (DC/Picture: Belga)