Ethias League: zondag 2 januari

1. Oostende blijft dit seizoen ongeslagen in eigen huis, zowel in de Ethias League als in de Europese competitie, na de zege van zaterdagavond tegen Leuven Bears. Na 25-17 in het eerste kwart gingen de ploegen met 43-33 de rust in. Ook na de pauze konden de bezoekers geen vuist maken tegen de kustploeg: via 64-48 ging het naar 86-64. Uitblinker was Wes Wilkinson met 15 punten en 7 rebounds. Nog opmerkelijk: de coaches brachten enkele minuten lang 8 Belgen op het parket, even zelfs 9 Belgen.

2. Ook Bergen pakt een simpele zege tegen Pepinster Wolves, goed voor een negende overwinning op tien wedstrijden. Na 15-10 in het eerste kwart zorgde Bergen voor de beslissende kloof in het tweede kwart. Bij de rust stond een twintiger op het bord: 44-24. Na 64-40 na 30 minuten speelde Bergen de wedstrijd uit tot 84-60. Met vijf verlieswedstrijden staat Bergen samen met Charleroi op de tweede plaats, achter Oostende dat drie verlieswedstrijden telt.

3. Brussels gaat deze namiddag op zoek naar een vierde zege tegen Antwerp Giants. De neo-eersteklasser kan rekenen op een nieuwe forward: Adam Hall. Hij speelde eerder al in de Belgische competitie bij Okapi Aalstar, Charleroi, Bergen en Gent.

4. Maandag wordt de klacht van Okapi Aalstar voor de verlieswedstrijd tegen Oostende wegens de afgekeurde korf van John Tofi behandeld. Toch kreeg de Aalsterse club wel al een boete van 2500 euro omdat supporters en bestuursleden op het terrein kwamen, zo meldt Okapi op zijn website. Okapi gaat in beroep tegen deze beslissing. (DC/Picture: Belga)