Ethias League: zeges voor Bergen en Leuven, zondagavond de clasico!

1. Bergen heeft weinig moeite met hekkensluiter Kangoeroes Willebroek. Al in het eerste kwart zorgde de thuisploeg voor een flinke kloof: 31-18. Na de rust (55-40) drukte Bergen in het derde kwart nog even door tot 71-46. In het slotkwart gunde coach Defraigne zijn bankzitters speelminuten en konden de Kangoeroes de kloof nog verkleinen tot 91-79.

2. Leuven Bears pakte de zege bij Verviers-Pepinster. De bezoekers namen meteen de wedstrijd in handen: na 16-23 in het openingskwart ging het naar 36-48 bij de rust. In het derde kwart kwam Verviers-Pepinster nog terug tot 53-56. Toch hield Leuven stand. Eindstand: 65-74. Leuven profiteert zo optimaal van de nederlaag van Antwerp Giants van vrijdagavond. Met 10 zeges (tegenover de 12 van de Giants) kunnen de Beren blijven dromen van de zesde plaats en een ticket voor de play-offs.

3. Zondagavond staat de clasico van het Belgische basketbal geprogrammeerd tussen Oostende en Charleroi, live te volgen op Belgacom 5 vanaf 18.50 uur. Het is het derde duel tussen beide ploegen dit seizoen. In oktober won Charleroi in de Spiroudome met 84-70, in januari pakten de kustjongens een ruime zege in eigen huis (91-71). Zondagnamiddag trekt Luik nog naar Brussels. (DC/Picture: Belga)