Ethias League: zaterdag 25 januari

1. Leider Charleroi kan makkelijk winnen van Kangoeroes Willebroek dat voor de pauze nochtans flink weerwerk bood: via 25-20 na het eerste kwart ging het naar 52-44 bij de rust. In het derde kwart zorgden de Carolo's voor een kloof (86-68) die zij in het vierde kwart nog konden uitdiepen tot 105-83. Met 12 zeges uit 17 wedstrijden blijft Charleroi aan de kop van het klassement.

2. Okapi Aalstar moet nipt de overwinning laten aan Oostende na verlengingen: 82-83. Na 17-14 in het eerste kwart kregen de Okapi's af te rekenen met het uitvallen van Butler, maar toch kon de thuisploeg met een kleine voorsprong gaan rusten: 32-31. BCO ging het felst van start na de pauze en begon het slotkwart met een 41-50 stand. Aalstar kwam terug en met 71-71 na 40 minuten kwamen er verlengingen. Daarin bezorgde Ponitka vanop de vrijworplijn de kustploeg de zege: 82-83. Oostende heeft net als Charleroi 12 zeges, maar heeft nog twee wedstrijden te goed.

3. Ook de mons.arena zag een spannende wedstrijd tussen Bergen en Antwerp Giants. De bezoekers leidden vrijwel de hele wedstrijd (14-19, 36-41 en 59-63), maar Stitt (met 25 punten) en Battle (22 punten) hielden de thuisploeg in de buurt van de Giants. Turner miste bij 79-81 twee vrijworpen, Stitt (foto) bezorgde met een korf en bonus Bergen de zege: 82-81. De Renards blijven in het zog van de top-twee, met 11 zeges uit 16 wedstrijden.

4. Zaterdag staat het Waalse duel tussen Pepinster en Luik op het programma. Zondagnamiddag staan de camera's van Belgacom 5 opgesteld in de Sportoase voor het duel tussen Leuven Bears en Brussels, live te volgen vanaf 14.50 uur. (DC/Picture: Belga)