Ethias League: zaterdag 18 januari

1. Zijn de Giants hun dipje te boven? Na de overwinning in de Eurochallenge boekt Antwerp Giants nu ook opnieuw een zege in de Ethias League. In de Lotto Arena wint het overtuigend van Belgacom Spirou. De Giants starten agressief en liepen uit tot 24-18 na het eerste kwart en 48-33 bij de rust. Ook in het derde kwart kwam een zwak Charleroi niet dichterbij: 72-54. Eindstand: 82-67.

2. Kangoeroes Willebroek leek lange tijd af te stevenen op een derde overwinning, maar thuisploeg Luik kan na verlengingen toch de zege bemachtigen. Na 20-26 in het eerste kwart gingen de ploegen rusten met een kleine voorsprong voor de bezoekers: 38-39. Ook aan het einde van het derde kwart stonden de Kangoeroes aan de leiding: 60-61. Ze liepen zelfs uit tot 60-73, maar in het slotkwart sleepten de Luikenaars nog verlengingen uit de brand (86-86), waarin Willebroek kraakte. Eindstand: 95-89.

3. Zaterdagavond ontvangt Leuven Bears Bergen en krijgt Oostende Pepinster over de vloer. Zondagmiddag wordt speeldag 16 afgesloten met het duel tussen Brussels en Okapi Aalstar. (DC/Picture: Belga)