Tagtik

Ethias League: zaterdag 15 februari

1. Luik zet zijn puike zegereeks verder, want vrijdagavond kan ook Okapi Aalstar de Luikenaars niet afstoppen. Luik startte het best in het eerste kwart (25-14) en kon met een comfortabele bonus de rust in: 34-26. Okapi kwam in het derde kwart fel opzetten tot 50-44, maar Luik diepte in het slotkwart de kloof nog uit tot 73-58.

2. Charleroi startte zwak tegen Leuven Bears (13-18), maar zette de situatie nog voor de pauze recht tot 39-32. Charleroi ging met 53-43 het slotkwart in. De Beren keerden terug tot 56-55, maar de Carolo's hielden stand. Eindstand: 70-64. Opmerkelijk: Charleroi brachten slechts 6 spelers op het parket en in zijn 36 minuten maakte Demond Mallet geen enkele korf.

3. Zaterdag krijgt Oostende het bezoek van Antwerp Giants. De Sinjoren dreigen de top vier te zien uitlopen, maar winnen in Oostende wordt een moeilijke opdracht: in de eigen Sleuyter Arena is de kustploeg moeilijk te kloppen. Kangoeroes Willebroek gaan in eigen huis tegen Pepinster op zoek naar een tweede zege op rij. Zondag sluiten Brussels en Bergen speeldag 20 van de Ethias League af. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren