Ethias League: zaterdag 1 maart

1. Charleroi wint de topper van het weekend tegen Bergen. De Carolo's zetten in het tweede kwart de achterstand uit het eerste kwart (18-21) om in een voorsprong: 42-27. Dankzij de driepunters van Talor Battle knokte Bergen zich terug in de wedstrijd (56-51 na kwart drie). Na 40 minuten stond 71-71 op het bord. In de verlenging trok Charleroi het laken naar zich toe, eindstand: 89-85.

2. Luik houdt de zege thuis tegen Oostende, dankzij uitblinker Iarochevitch (24 punten). Met 24-23, 44-37 en 60-63 als tussenstanden na elk kwart ontbrak het Oostende vooral in het slotkwart aan frisheid: de Luikenaars pakten de zege met 82-71.

3. Zaterdagavond is de carnavalwedstrijd tussen Okapi Aalstar en Verviers-Pepinster live te volgen op Belgacom 5, vanaf 20.20 uur. "Een zege is een must om de negatieve spiraal van februari te doorbreken," aldus Aalstenaar Hans Van Langenhove in Het Nieuwsblad. "Bovendien betekent carnaval voor de fans een speciaal evenement. Als geboren Aalstenaar besef ik dat naast de thuisduels tegen Oostende vooral de carnavalsmatch nog voor de seizoenstart in rood staat aangekruist als een match die we moeten winnen."

4. Zaterdagavond staan nog twee duels op het programma van speeldag 22: Leuven Bears krijgt het bezoek van Antwerp Giants en Kangoeroes Willebroek krijgt Brussels over de vloer. (DC/Picture: Belga)