Ethias League: zaterdag 1 februari

1. Okapi Aalstar heeft revanche genomen voor de thuisnederlaag tegen Kangoeroes Willebroek van eind november. In sporthal De Schalk in Willebroek hadden de Okapi's weinig moeite met de Kangoeroes die wel al konden rekenen op hun Spaanse versterking Eduardo Hernandez. In het eerste kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht (18-18), maar voor de rust konden de bezoekers al een mooie kloof maken: 28-38 bij de pauze. In het derde kwart liepen de bezoekers onder impuls van John Tofi (goed voor 20 punten) uit tot 45-63. Eindstand: 62-81.

2. "Onze zwakste wedstrijd van het seizoen," zo reageert Paul De Peuter, manager van de Kangoeroes, in Gazet van Antwerpen. "Geen shot, geen snelheid, geen bezieling. Noem het een totale off-day. Een lichtpunt zag ik niet, hoewel ik er van uitga dat Eduardo Hernandez binnen enkele weken een meerwaarde voor onze ploeg kan worden."

3. Zaterdag staan Oostende-Leuven Bears en Bergen-Pepinster op het programma van speeldag 18. Zondagnamiddag staan Brussels en Antwerp Giants tegenover elkaar. (DC/Picture: Belga)