Ethias League: verrassingen troef op speeldag 24!

1. Hekkensluiter Willebroek pakt een stuntzege tegen Oostende: de neo-eersteklasser verslaat de titelhouder met ruime 99-73 cijfers. De kustploeg leidde voor de rust met 21-28 na het eerste kwart en 43-45 na het tweede kwart. In het derde kwart maakte BCO slechts 8 punten en nam de thuisploeg de wedstrijd over: 62-53. In het slotkwart diepte Willebroek de kloof nog verder uit tot 99-73. Willebroek laat met de zege de laatste plaats aan Brussels.

2. Okapi Aalstar startte slecht aan het duel in eigen huis tegen zijn 'zwarte beest' Bergen (0-12). Aan het slot van het eerste kwart konden de Okapi's toch nog zorgen voor 20-29 op de bordjes. Na de rust (39-48) begon Aalstar de kloof in het derde kwart te dichten: 56-61. Driepunters van Hanavan zorgden voor een voorsprong voor de thuisploeg en met 68-62 leek Okapi op weg naar de zege. Onder meer via een tussenspurt van 0-10 pakten de bezoekers nog de zege met 75-82.

3. Leuven pakt de zege tegen Luik en blijft zicht houden op de play-offs: de nummer zeven in de stand heeft maar 2 zeges minder dan Antwerp Giants en Aalstar op plaats 5 en 6. Luik startte het best met 14-21 na het eerste kwart, maar bij de rust was de kloof al verkleind: 30-33. Aan het einde van het derde kwart pakten de Leuvenaars de wedstrijd over: via 53-50 ging het naar 80-70. (DC/Picture: Belga)