Tagtik

Ethias League: scheidsrechters kunnen pas in Aalst weg... onder politiebegeleiding

Top. Demontez Stitt (Bergen). Basket blijft een ploegsport, maar laten we eerlijk zijn: het is ook een sport voor ego's. De zege (of beter gezegd, de hold-up) van Bergen tegen Antwerp Giants was vooral te danken aan teamwerk, maar toch was het Stitt die in het laatste kwart de forcing voerde en de beslissende korf maakte. Een lay-up met daarbovenop een fout en de bordjes stonden op 82-81.

Top. Olivier Troisfontaines (Leuven Bears). Met een 8-0 op zijn eentje in het laatste kwart gaf hij de genadeslag aan Basic-Fit Brussels dat met de blessures van Ryan, Gueye en Ross niet meer aan roteren toekwam. De ex-speler van Luik schitterde en strooide ook nog met enkele beslissende assists.

Top. Brandon Ubel (Brussels). De jonge Amerikaan dringt zich steeds meer op als een potentiële MVP van het seizoen. Als speler van Brussels, onderaan in het klassement, is er weinig kans dat hij de MVP-trofee ook echt bemachtigt. Hij blijft wel een speler met een enorm potentieel die nog veel progressie kan maken. Hopelijk in de Ethias League...

Top. Jason Clark (Belgacom Spirou). Jason Clark is back na een blessure van meer dan 12 maanden. Vorige zomer trok hij van Aalst naar Charleroi en daar kunnen ze hem best gebruiken...

Flop. Okapi Aalstar. De vijfde nederlaag van Okapi in eigen huis laat een zure smaak na. Na verlengingen is Oostende de sterkste, maar daar konden de Aalstenaars niet mee leven: zij hadden het gemunt op het scheidsrechterstrio dat de winnende korf van Tofi (al dan niet in de buzzer) durfde te annuleren. Een korf afkeuren in de zeer vijandige zaal getuigt van moed als de beschikbare beelden niet duidelijk zijn. De scheidsrechters moesten onder politiebegeleiding naar hun auto worden geleid. Een van hen zag zijn auto beschadigd en legde klacht neer bij de politie. Ook de Liga zal een onderzoek instellen. (DC en AB/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren