Ethias League: overzicht van speeldag 21

1. Oostende blijft virtueel aan de leiding na de zege in de Sleuyter Arena tegen Brussels. De kustjongens kregen wel pas in het slotkwart de bezoekers op de knieën. Na 16-19 in het eerste kwart ging Brussels de rust in met een kleine voorsprong: 32-34. Ook na 30 minuten stonden de bezoekers nog op voorsprong (50-51), maar met een slotoffensief pakte Oostende nog de zege: 81-72.

2. Charleroi pakte een makkelijke zege bij Verviers-Pepinster. Eén kwart doorduwen volstond voor een 12-33 kloof. Na 37-58 bij de rust en 55-81 na het derde kwart poogde de thuisploeg in het slot nog terug te keren, maar met 76-96 stond toch een twintiger op het bord.

3. Leuven Bears blijft in de running voor een plaats in de play-offs na de thuiszege tegen Okapi Aalstar. Na 15-15 in het eerste kwart, 29-37 bij de rust en 53-58 na 30 minuten konden de bezoekers lang aanspraak maken op de zege, maar in het slotkwart kantelde alsnog de wedstrijd. Eindstand: 79-74.

4. Vrijdagavond won Bergen al met 57-41 van Luik en pakte Antwerp Giants de zege tegen Kangoeroes Willebroek met 88-82. In de stand staan drie ploegen met 15 zeges achter hun naam: Charleroi (uit 21 wedstrijden), Bergen (uit 20 wedstrijden) en Oostende (uit 19 wedstrijden). (DC/Picture: Belga)