Tagtik

Ethias League: Oostende-Bergen, speeldag... 1

1. Woensdagavond wordt in de Sleuyter Arena de topper gespeeld tussen Oostende en Bergen, een inhaalwedstrijd van speeldag... 1. Toen die begin oktober werd afgewerkt, speelde de kustploeg immers het kwalificatietoernooi voor de Euroleague. BCO is zichzelf een zege verplicht na de collectieve offday van vorige zaterdag tegen Willebroek. Bij Bergen staat het vertrouwen in het zenit na de uitzege bij Okapi Aalstar. Oostende en Bergen tellen allebei zes verliespartijen: de inzet van de wedstrijd is dus niets meer of minder dan de leidersplaats. Over 10 dagen komt Bergen trouwens nog eens op bezoek bij Oostende, dan in het kader van speeldag 27.

2. Op de website van de club geeft Philip Debaere, sportief manager van Oostende, aan dat de ploeg niet lang mag blijven stilstaan bij de 'mismatch' van zaterdag: "We moeten onmiddellijk de knop omdraaien en blijven geloven in ons eigen kunnen. Die ploeg bewees de voorbije zes maanden dat het zoveel beter kan, dus moeten we er woensdag in eigen huis opnieuw staan tegen Belfius Mons-Hainaut." In de Ethias League zijn de kustjongens dit seizoen nog altijd ongeslagen.

3. Thierry Wilquin, manager van Bergen, vindt dat niet de wedstrijd van woensdag tegen Oostende, maar wel die van zaterdag tegen Leuven de belangrijkste is van deze week: "Die mogen we namelijk niet verliezen," zo zegt hij in L'Avenir. "Op zich was de nederlaag van Oostende bij Willebroek goed nieuws voor ons, maar ik had liever gehad dat wij niet de ploeg waren die onmiddellijk na die nederlaag tegen hen moesten spelen."

4. Antwerp Giants heeft zich als laatste geplaatst voor de Final Four van de Beker van België. Nadat de Sinjoren ook al de heenwedstrijd in het Forum wisten te winnen met 71-83, werd het dinsdagavond in de Lotto Arena 89-75, na een indrukwekkende eerste helft van de Giants (48-29). In de halve finales op 19 april staan Luik-Oostende en Charleroi-Antwerp Giants op het programma.

Ook dit kan u interesseren