Ethias League kort: zondag 26 januari

1. Voor Luik heeft de korte verplaatsing naar Pepinster zaterdagavond een overwinning opgeleverd. Na een eerste kwart waarin amper werd gescoord (11-11) zorgden de bezoekers in het tweede kwart voor een kloof: 24-32 bij de rust. Pepinster vocht in het derde kwart terug tot 44-47, maar in het slotkwart kon Luik opnieuw uitlopen tot 57-69.

2. Zondagnamiddag staan de camera's van Belgacom 5 opgesteld in de Sportoase van Leuven voor de afsluitende wedstrijd van speeldag 17. Leuven Bears begon goed aan het seizoen, maar in de voorbije twee wedstrijden werd thuis zwaar verloren van Luik (63-86) en Bergen (69-88). Heeft het gerucht over een mogelijk vertrek van coach Jurgen Van Meerbeeck aan het einde van het seizoen ermee te maken? Voor Basic-Fit Brussels is de verplaatsing naar Leuven een mooie gelegenheid om zijn vierde overwinning te pakken. Het duel is live te volgen op Belgacom 5 vanaf 14.50 uur. (DC en AB/Picture: Belga)