Ethias League kort: zaterdag 8 februari

1. Bergen heeft revanche genomen tegen Oostende. Afgelopen dinsdag verpletterden de Zeekapiteins de Renards in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België met 91-52. In de eerste wedstrijd van de terugronde van de competitie pakt Bergen in de eigen mons.arena de zege met 78-70. In de eerste helft bleven de twee ploegen in elkaars buurt (23-25, 44-42), maar in het derde kwart liep Bergen uit tot 62-52. In het slotkwart kreeg BCO de kloof niet meer dicht: 78-70. Dankzij de zege gaat Bergen naar de kop van het klassement, met 13 zeges uit 18 wedstrijden.

2. Ook Luik komt aan 13 zeges uit 18 wedstrijden na het bezoek aan de Lotto Arena: de Luikenaars winnen na verlenging van Antwerp Giants met 82-84. De bezoekers hielden nagenoeg de hele wedstrijd de thuisploeg op afstand: 16-22 na kwart 1, 32-38 bij de rust en 53-59 na 30 minuten. In het slotkwart kwamen de Sinjoren nog even op voorsprong (64-63), maar de 75-75 leidde tot een verlenging. Daarin haalde Luik het met 82-84. "Onze mentaliteit was niet goed in de eerste helft," aldus Maxime De Zeeuw in Gazet van Antwerpen. "We moeten Luik respecteren, het staat boven ons. Om de top vier te ambiëren moeten we vandaag altijd winnen. De zesde plaats is niet onze stek, we moeten hoger staan."

3. Zaterdag staan de overige drie wedstrijden van de 19e speeldag gepland: Leuven Bears ontvangt Kangoeroes Willebroek, Brussels trekt naar Verviers-Pepinster en Okapi Aalstar krijgt Charleroi over de vloer. (DC/Picture: Belga)