Tagtik

Ethias League kort: vrijdag 28 februari

1. In de Ethias League hebben niet alle ploegen evenveel wedstrijden gespeeld en dus is het niet makkelijk te zeggen wie nu eigenlijk aan de leiding staat. Vrijdagavond staan in de Spiroudome twee ploegen tegenover elkaar die 15 winstpartijen hebben verzameld: Charleroi en Bergen. Een speciale wedstrijd voor Yves Defraigne, de coach van Bergen, die maandag bekendmaakt of hij volgend seizoen trainer wordt van Charleroi of niet. Het duel in de Spiroudome is live te volgen op Belgacom 5 vanaf 20.20 uur.

2. Op speeldag 22 staat vrijdagavond nog een topper gepland: Luik, met 14 zeges uit 20 wedstrijden, ontvangt Oostende dat 'virtueel' leider is met 15 zeges uit 19 wedstrijden. Zaterdag volgen nog Aalstar-Pepinster (ook live te volgen op Belgacom 5), Leuven-Antwerp Giants en Willebroek-Brussels.

3. Vrijdag worden de licentiedossiers bij de basketliga verwacht. Gazet van Antwerpen meldt dat naast de huidige tien eersteklassers alleen een nieuwe aanvraag verwacht wordt van Limburg United. Die club zou volgend jaar vanuit Hasselt met een C-licentie en met Bryan Lynch als coach willen deelnemen aan de Ethias League. Omdat de eerste klasse dan zou bestaan uit 11 ploegen moet de liga afstappen van de huidige competitieformule waarin alle ploegen vier keer tegen elkaar uitkomen. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren