Tagtik

Ethias League kort: speeldag 24

1. Met een sterke tweede helft heeft Antwerp Giants een mooie zege gepakt in de Hall du Paire van Verviers-Pepinster. Na 13-19 in het eerste kwart stonden beide ploegen aan de rust gelijk: 35-35. De Sinjoren kwamen sterk uit de kleedkamer en sloegen in het derde kwart een grote kloof: 42-60. In het slotkwart konden de bezoekers nog verder uitlopen tot 58-81. "Ik ben vooral blij dat we eens een ploeg hebben kunnen doodknijpen," aldus Roel Moors in Gazet van Antwerpen. "Een zeer degelijke voorbereiding voor de clash van dinsdag tegen Aalstar." Dinsdag strijden de Giants en de Okapi's in de Lotto Arena om een plaats bij de Final Four van de Belgische beker.

2. Charleroi had in eigen huis weinig moeite met Brussels. Na 26-18 na het eerste kwart en 50-42 bij de rust konden de Carolo's in het derde kwart voor een veilige kloof zorgen: 75-61. In het slot ging het nog naar 104-82.

3. Zaterdagavond staan de overige drie duels van speeldag 24 in de Ethias League gepland: Leuven Bears ontvangt Luik, Oostende trekt naar Willebroek en in het Forum staan Okapi Aalstar en Bergen tegenover elkaar. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren