Ethias League kort: overzicht van speeldag 22

1. Okapi Aalstar zette zaterdag het Aalsterse carnaval goed in met een zege tegen Verviers-Pepinster. Voor de Ajuinen een opsteker na drie nederlagen op rij. De Okapi's legden de basis voor de zege in het derde kwart. Na 25-19 en 41-39 aan de rust stonden de bordjes na 30 minuten op 61-52. De bezoekers poogden nog terug te keren, maar Aalstar hield stand: 78-69.

2. Antwerp Giants pakt de zege bij Leuven Bears die met de nederlaag uitgeteld lijken voor de play-offs. Na 23-24 in het eerste kwart ging het naar 34-43 bij de rust. Leuven kwam terug in het derde kwart tot 52-56, maar in het slot reageerden de Giants tot 64-76.

3. Brussels geeft de rode lantaarn opnieuw door aan Willebroek. Brussels knoopte na 13 verliespartijen opnieuw aan met de winst in Willebroek. Na 24-20 in het eerste kwart gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in: 40-49. Brussels bleef uitlopen na de pauze (66-74 na 30 minuten) tot 95-106. De twee neo-eersteklassers tellen nu allebei 4 zeges.

4. Yves Defraigne kondigde zondag aan dat hij bij Bergen blijft en dus niet ingaat op het aanbod om de opvolger te worden van Giovanni Bozzi bij Charleroi. Hij tekent bij Bergen een contract voor drie jaar plus een optie van twee jaar. Volgens Het Laatste Nieuws is Philippe Hervé van Orléans in beeld als nieuwe trainer van de Carolo's, Het Nieuwsblad noemt Van Meerbeeck, Antic, Bauermann en Shivek als kandidaten.

5. In Het Nieuwsblad hekelt Oostende-coach Dario Gjergja de integriteit van Nick Van Den Broeck, hoofdscheidsrechter tijdens de wedstrijd Luik-Oostende die de kustploeg vrijdagavond verloor. "Het is al de vierde keer in deze campagne dat die man mij zoekt," aldus Gjergja. "Ik mag officieel niet reageren, maar ik kan wel meegeven dat ik helemaal geen probleem heb met coach Gjergja," zo zegt ref Van Den Broek over de temperamentvolle coach. (DC/Picture: Belga)