Ethias League kort: nipte zege van Oostende, tweede zege op rij voor Willebroek

1. Oostende heeft hard moeten zwoegen om in eigen huis Antwerp Giants te verslaan. Na 11-6 in het begin van het kwart namen de bezoekers de wedstrijd in handen: via 19-25 na het eerste kwart ging het naar 32-46 aan de pauze. Na de rust begon BCO aan zijn achtervolging. Oostende ging het slotkwart in met een 56-63 stand en kon nog net de zege pakken met 80-78.

2. Kangoeroes Willebroek pakt zijn tweede zege op rij, zijn vierde van het seizoen, tegen Pepinster. Van 19-12 na het eerste kwart ging het naar 39-22 bij de rust. Na de pauze konden de Kangoeroes hun voorsprong probleemloos behouden: na 63-42 na het derde kwart stonden de bordjes bij het eindsignaal op 85-60.

3. Zondagnamiddag sluiten Brussels en Bergen de 20e speeldag in de Ethias League af. Na de zege van Kangoeroes Willebroek staat Brussels nu laatste in de stand. De club uit de hoofdstad zit aan elf opeenvolgende nederlagen, Bergen zit aan een reeks van zes overwinningen op rij. (DC/Picture: Belga)