Ethias League kort: Aalstar wint de clash tegen de Giants

1. Okapi Aalstar pakte vrijdagavond verdiend de zege in de Lotto Arena tegen Antwerp Giants. Beide clubs startten fel: 26-25 na het eerste kwart. Ook bij de rust had de thuisploeg nog een kleine voorsprong: 43-42. Via driepunters nam Aalstar in het derde kwart de wedstrijd over (65-70). Dankzij de rebounds van een sterke Young ging de eindstand naar 84-94.

2. Door de nederlaag is de top-vier voor de Giants heel ver weg. Roel Moors weet waar dat aan ligt: een gebrek aan een constante in de prestaties. "Ik wist dat het een moeilijk seizoen zou worden met vijf nieuwelingen en veel jonge gasten in de ploeg," zo zegt hij in Gazet van Antwerpen. Coach Vervaeck geeft het nog niet op: "We zijn professioneel genoeg om onze focus te behouden. Week na week moeten we groeien."

3. Zaterdag staan twee wedstrijden van speeldag 23 geprogrammeerd. Verviers-Pepinster krijgt het bezoek van Leuven Bears, Kangoeroes Willebroek staat voor een moeilijke opdracht bij Bergen. Zondag ontvangt Brussels Luik en staat de kraker tussen Oostende en Charleroi op de affiche, live te volgen op Belgacom 5 vanaf 18.50 uur. (DC/Picture: Belga)