Tagtik

Ethias League: de groeipijnen van de neo-eersteklassers

1. Na een goed begin van het seizoen met 3 zeges uit 8 wedstrijden kent Brussels tot nu toe een moeilijk 2014. Met 4 zeges en 20 nederlagen staat de ploeg uit de hoofdstad op de laatste plaats van het klassement. Vrijdagavond, voor de camera's van Belgacom 5, maakt de Amerikaan Taylor Brown zijn debuut tegen Okapi Aalstar. De Aalstenaars kennen dit seizoen ups en downs en verloren vorige week in eigen huis van Bergen. Een zege is een must in de strijd voor een ticket voor de play-offs, want Leuven staat op plek 7 met slechts 2 zeges minder.

2. Willebroek trekt vrijdagavond naar Luik. De Kangoeroes, net als Brussels nieuwkomers in de eerste klasse, kenden een desastreus seizoensbegin, maar raakten goed op dreef na de komst van de Spanjaard Hernandez-Sonseca (ex-Real Madrid). Vorige week behaalden ze een stuntzege tegen Oostende, hun vijfde van het seizoen.

3. Zaterdag staan de drie andere wedstrijden van speeldag 25 op het programma: Bergen ontvangt Leuven Bears, Oostende krijgt het bezoek van Verviers-Pepinster en Antwerp Giants krijgen in de Lotto Arena Charleroi tegenover zich. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren