Ethias League: Bergen naar de leiding

1. Bergen heeft de Waalse strijd om de eerste plaats van Luik gewonnen. Luik liet het vooral in het tweede kwart liggen, want toen scoorden de Luikenaars amper 2 punten: na 15-10 in het eerste kwart, stonden de bordjes bij de rust op 30-12! In het derde kwart poogden de bezoekers terug te keren (39-26), maar in het slotkwart kwam de zege voor Bergen niet meer in gevaar: 57-41.

2. Antwerp Giants raakt pas in de slotfase voorbij Kangoeroes Willebroek. De bezoekers namen de eerste helft van de partij voor hun rekening: via 19-21 na het eerste kwart ging het naar 33-42 aan de pauze. Na de rust bracht uitblinker Roel Moors meer karakter in de ploeg. Na 61-63 in het derde kwart konden de Giants in het slotkwart toch de zege pakken met 88-82.

3. Zaterdagavond volgen de resterende drie wedstrijden van speeldag 21 van de Ethias League: Pepinster-Verviers ontvangt Charleroi, Oostende krijgt het bezoek van Brussels en Aalstar maakt de verplaatsing naar Leuven. (DC/Picture: Belga)