Ethias League: 19 januari

1. Oostende heeft weinig moeite met Pepinster en komt met 11 zeges op gelijke hoogte van Charleroi (en met twee wedstrijden minder gespeeld). Na 28-17 in het eerste kwart liep BCO voor de rust nog uit tot 45-32. Na de pauze gunde coach Gjergja spelers als Wright, Serron of Djordjevic rust, maar de kustjongens kregen de twintiger te pakken bij 55-35. Via 64-45 aan het einde van kwart 3 ging het finaal naar 85-65.

2. Leuven Bears kan geen derde thuiszege pakken tegen Bergen. De Beren startten het best (25-20 na het eerste kwart), maar zagen de bezoekers al voor de rust op voorsprong komen: 42-44. Na de rust kreeg Leuven af te rekenen met een 0-13 en liep Bergen uit naar 53-68 aan het eind van het derde kwart. Eindstand: 69-88.

3. Zondagnamiddag staat de afsluitende wedstrijd van de zestiende speeldag van de Ethias League nog op het programma: Basic-Fit Brussels ontvangt Okapi Aalstar. (DC/Picture: Belga)