Tagtik

Arteta: “Guardiola is veruit de beste coach ter wereld”

In de aanloop naar het duel tussen Manchester City en Arsenal van zondag (17.30 uur) benadrukte de coach van de Gunners hoe belangrijk het is dat zijn spelers het maximale uit het moment halen tegen een ploeg als Manchester City die volgens hem “de beste coach ter wereld” heeft.

Op de persconferentie van vrijdag, twee dagen voor de topontmoeting tussen Manchester City en Arsenal van zondag (17.30 uur), spoorde Mikel Arteta, de coach van Arsenal, zijn spelers aan om “van het moment te genieten”: “We hebben al veel gedaan om in deze positie te komen en nu moeten we genieten van het moment en vooruitgaan”, zei de Spaanse coach.

Met nog tien wedstrijden te spelen staat Arsenal momenteel samen met Liverpool met 64 punten aan kop van de Premier League, met slechts één punt voorsprong op de nummer drie, Manchester City. Een overwinning tegen de Sky Blues op zondag zou een einde maken aan een lange reeks zonder overwinning van Arsenal in het Etihad Stadium die nu al 9 jaar duurt.

“City heeft de lat in dit kampioenschap, en in het voetbal in het algemeen, hoger gelegd dan ooit tevoren. Dat is het mooie van deze sport, het maakt je beter, het daagt je uit en je moet bijblijven. Dat is wat we proberen te doen,” aldus Arteta op de persconferentie.

Als voormalig assistent van Guardiola bij Manchester City voordat hij de teugels overnam bij Arsenal, prees Arteta ook zijn rivaal en voormalige mentor. “Mijn bewondering voor hem is zeker niet veranderd. Mijn mening is dat hij veruit de beste coach ter wereld is en hij is ook een van de aardigste mensen die ik in het voetbal heb ontmoet”, zei hij. "Maar onze rollen zijn op dit moment wat ze zijn en we moeten ons aanpassen aan de situatie. Ik zou waarschijnlijk liever iemand anders verslaan om die gevoelens [van vriendschap] niet te hebben, maar het is geen keuze. We willen allebei winnen.”

 (Antoine Ronté/L’Équipe via Tagtik/ Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren