Tagtik

“Hij had zijn hand in mijn minishort en maakte een raar grommend geluid.”

De Franse acteur Gérard Depardieu is maandag in hechtenis genomen wegens seksueel misbruik tijdens twee filmopnamen in 2014 en 2021.

Het is dus een dubbele beschuldiging waar de acteur op moet reageren. Eén van de feiten zou hebben plaatsgevonden tijdens het filmen van ‘The Magician and the Siamese’, een film van Jean-Pierre Mocky, gefilmd in Maine et Loire in 2014. Een jonge vrouw die toen 24 jaar oud was beschuldigt hem ervan onfatsoenlijke opmerkingen tegen haar te hebben gemaakt en haar geslachtsdelen in deze periode verschillende keren te hebben aangeraakt.

Een andere klacht is die van een decorateur van de film "The Green Shutters" van Jean Becker uit 2021. Hij zou haar borsten, taille en billen hebben aangeraakt nadat hij haar in een gang had vastgegrepen. Gérard Depardieu zou ook tegen haar hebben gezegd: "Ik ga mijn grote parasol in je kamer planten...". De acteur zou de vrouw tijdens het filmen een ‘slet’ blijven noemen.

Het is niet de eerste keer dat de acteur wordt vervolgd of dat hij met justitie te maken krijgt. Sinds 2020 wordt Gérard Depardieu zelfs aangeklaagd. Hij wordt aangeklaagd wegens verkrachting en aanranding in de context van beschuldigingen van Charlotte Arnould, een actrice die de acteur ervan beschuldigt haar in augustus 2018 tweemaal te hebben verkracht in het huis van Gérard Depardieu.

De politiehechtenis kan maximaal 48 uur duren.

(FVDV and JcM for Tagtik/Source: agences/Photo: Siebbi via wikiCommons under license Creative Commons  CC BY SA 3.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren