Tagtik

Nederlands-Belgisch koppel in rolstoel geweigerd voor vlucht naar Tenerife

Rob Penders (44) uit Oud-Turnhout en Diana van Verre (47) uit Rotterdam wilden in januari genieten van een zorgeloze vakantie op Tenerife. Toen ze hun vlucht wilden boarden op Rotterdam The Hague Airport ging het echter al mis.

Rob zit al van zijn 29 in een rolstoel en zijn partner Diana al haar hele leven. Ze wilden met vliegtuigmaatschappij Transavia op reis vertrekken vanuit Rotterdam naar Tenerife. Maar dat lukte niet. Zoals altijd hadden ze keurig aangegeven dat ze een fysieke beperking hebben en volledig rolstoelafhankelijk zijn. Er zou bijgevolg automatisch assistentie op de luchthaven moeten zijn voor het Nederlands-Belgische koppel. "Wij vallen in categorie drie, wat betekent dat we helemaal niet kunnen lopen", doet Diane haar verhaal in Het Nieuwsblad. 

De vrouw achter de incheckbalie vroeg hen of ze zelfstandig naar de wc konden gaan en beide reizigers antwoordden dat ze daarvoor een speciale cabinerolstoel nodig hebben, die Transavia aanbiedt, en dat ze dan wel zelfstandig naar de wc kunnen gaan. De werkneemster van Transavia belde meteen haar supervisor. “Na dat telefoontje kregen we van haar de mededeling dat we niet mee mochten op de vlucht.”

De vrouw achter de balie beweerde dat de assistentie die ze nodig hebben een reden is om een begeleider mee te nemen. Dat staat echter nergens in de voorwaarden vermeld en enkele weken eerder was het koppel zonder probleem nog met Transavia naar Malaga gevlogen. Maar ditmaal mochten ze het vliegtuig niet op.

Transavia erkent fout en biedt excuses aan
Desondanks vlogen Rob en Diana de volgende dag toch naar Tenerife, zij het dus met een andere code dan die waarmee ze normaal vliegen.

De woordvoerder van Transavia, Leon Bogaard, reageerde ook op de situatie en geeft aan dat de weigering inderdaad niet gepast was. “Het klopt dat deze mensen zijn geweigerd, maar dat was onterecht. Het spijt ons dat dit is gebeurd, maar deze mensen worden volledig gecompenseerd voor de extra kosten die ze hebben gemaakt, zoals taxikosten.”

(Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration: Image by Tony Laws from Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren