Tagtik

Gitarist blijft spelen tijdens hersenoperatie (VIDEO)

Een gitarist uit Florida is wereldnieuws geworden omdat hij gitaar speelde terwijl hij een hersenoperatie onderging, zodat het chirurgische team zijn gezondheid en cognitieve vaardigheden beter kon blijven monitoren.

Gitarist Christian Nolen uit Florida heeft de krantenkoppen over de hele wereld gehaald nadat hij enkele van zijn favoriete riffs had gespeeld terwijl hij een operatie onderging om een ​​tumor uit zijn hersenen te verwijderen.

De tumor van Nolen werd vastgesteld nadat hij tijdens een liveshow het gevoel aan de linkerkant van zijn lichaam verloor en zijn linkerarm niet meer tot boven zijn middel kon heffen. Nadat hem werd verteld dat een operatie noodzakelijk was, onderging hij de ingreep aan de Miller School of Medicine van de Universiteit van Miami. Een neurochirurgisch team onder leiding van Dr. Ricardo Komotar gebruikte Nolens gitaarvaardigheden om zijn behendigheid te testen en hem te beschermen terwijl de tumor werd verwijderd. 

Nolen werd aan het begin van de operatie onder narcose gebracht toen zijn schedel werd geopend. Toen vervolgens de tumor het deel van de hersenen raakte dat de handen aanstuurt, werd hij wakker gemaakt om gitaar te spelen, zodat de chirurgische ingreep kon plaatsvinden. Op die manier konden de chirurgen de integriteit van zijn bewegingen controleren terwijl de tumor verwijderd werd.

De gitarist was bang om zijn motorische vaardigheden te verliezen, waardoor hij toestemde met deze risicovolle aanpak.

De operatie was succesvol, en Nolen beleefde een ongelofelijke ervaring. “Het was gewoon niet van deze wereld, om gewoon wakker te worden en mensen actief in je hoofd te zien werken. Het is een krankzinnig gevoel”, vertelde Nolen aan WSVN.

(FVDV for Tagtik/Source: WSVN - Louder Sound/Illustration: Sasin Tipchai for Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren