Tagtik

Nog een ondervoorzitter N-VA kondigt afscheid van de politiek aan

In september stopt Valerie Van Peel als ondervoorzitster van N-VA. Bij de volgende verkiezingen komt zij ook niet meer op.

De interne voorzitterverkiezingen bij N-VA worden uitgesteld: tot 2024 blijft Bart De Wever, al voorzitter van de N-VA sinds 2004, dus voorzitter.

Eerder stapte ook een andere ondervoorzitter van de Vlaamse partij, Lorin Parys, al uit de politiek: hij werd voorzitter van de Pro League.

"Ik zet als politica een stap terug en ga me met evenveel passie als altijd voor de verdere verloop van mijn mandaat richten op mijn dossiers. Maar bij een volgende verkiezing kom ik niet meer op”, schrijft Van Peel zaterdag op Twitter. Na de verkiezingen van 2024 stapt zij dus uit de politiek.

"Ik ga niet verbergen dat de stemming over het asbestdossier voor mij een druppel was in een overvolle emmer. Het politieke systeem zit vast. Daarbinnen tegen onbeweeglijke muren blijven beuken, is voor mij niet meer gezond", zo schrijft ze. Van Peel diende een wetsvoorstel in om slachtoffers van asbest meer rechten te geven. Dat voorstel werd weggestemd door de meerderheidspartijen.

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter, HLN, Nieuwsblad, Belga/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren