Tagtik

Mocro-maffiabaas ontvlucht Spanje en bedreigt Nederlandse prinses met de dood

Op 24 januari arresteerde de Spaanse nationale politie Karim Bouyakhricham, een van de leiders van de Mocro-maffia, in Malaga wegens het witwassen van geld. Maar sindsdien is er al heel veel gebeurd.

Wie is dit?
Karim Bouyakhricham is een Nederlander van Marokkaanse afkomst en hij wordt beschouwd als de spil van de Marokkaanse drugsmaffia. Hij staat bekend als een van de meest gezochte voortvluchtigen van de Nederlandse justitie en is betrokken bij talloze politieonderzoeken in Spanje, waar hij bekend staat om zijn drugshandel aan de Costa del Sol.

Bij zijn arrestatie nam de politie 75.000 euro aan contant geld, sieraden ter waarde van ongeveer 10.000 euro, en twee vuurwapens in beslag. Daarnaast zijn 172 vastgoedactiva ter waarde van circa 50 miljoen euro en bijna drie miljoen euro op de saldi van 148 bankrekeningen geblokkeerd.

Eind januari beval de onderzoeksrechtbank van Marbella om hem in voorlopige hechtenis te nemen, maar na 53 dagen besloot de Provinciale Rechtbank van Malaga hem vrij te laten onder voorzorgsmaatregelen (de intrekking van zijn paspoort, de betaling van een aanbetaling van 50.000 euro...).

De onderzoekers staan, geconfronteerd met deze omstandigheden, perplex. Ze kennen uiteraard het zware verleden van deze crimineel die banden heeft met de belangrijkste Latijns-Amerikaanse kartels. Het algemene onbehagen slaat ook over naar Nederland, waar hij de Nederlandse prinses Amalia eerder al met de dood had bedreigd.
Sindsdien is de man op de vlucht, hij blijft onvindbaar en wordt in heel Europa gezocht.

(FVDV and MaSi for Tagtik/Source: Cadena Ser/Photo: Donald Tong for Pexels)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren