Tagtik

Man ontslagen omdat hij niet genoeg drinkt: 500.000 euro schadevergoeding!

Een man werd ruim een ​​jaar geleden om zeer vreemde redenen ontslagen. Vandaag werd hij echter opnieuw verwelkomd op de werkvloer en kreeg hij 500.000 euro compensatie.

Ontslag wegens “kritisch gedrag en weigering om het bedrijfsbeleid te aanvaarden”. Zo luidde het ruim een jaar geleden. De man, sinds 2014 directeur van het bedrijf Cubik Partners, werd ruim een ​​jaar geleden buitengezet. Zijn werkgever bekritiseerde hem omdat hij niet deelnam aan het aperitieven met zijn collega's en bij uitbreiding volgens hem niet achter de ‘leuke en professionele’ waarden van het bedrijf stond.

De medewerker was zeer kritisch over het overmatig drinken van personeel tijdens deze “vriendschappelijke” bijeenkomsten. Volgens het Hof van Cassatie “bepleitten de medewerkers praktijken die promiscuïteit, pesten en ophitsing in verband brachten met diverse excessen en uitspattingen”. “De bedrijfscultuur werd gekenmerkt door vernederende en opdringerige praktijken in het privéleven, zoals het simuleren van seksuele handelingen, de verplichting om tijdens seminaries het bed te delen met een andere werknemer, het gebruik van bijnamen om mensen aan te duiden en het tonen van gefotoshopte beelden van collega's”, meldt 7sur7.

In 2022 kreeg de ontslagen directeur eerherstel. Zijn ontslag werd gedeeltelijk nietigverklaard. Maar dat was niet genoeg voor de directeur. Hij diende bij het Referentiehof een verzoek in om opnieuw in dienst te worden genomen en een schadevergoeding te ontvangen. Met succes! Zijn ontslag werd volledig nietigverklaard en hij ontvangt een schadevergoeding van maar liefst 496.200 euro.

Proost!

(Tagtik/Source: 7sur7/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren