Tagtik

'Ik zal hem nooit meer terugzien': bruidegom valt van cruiseschip en verdwijnt

Een week geleden vond er een tragedie plaats op de Noordzee. Een 23-jarige Schotse jongeman, Liam Jones genaamd, viel overboord op een cruiseschip.

Liam was aan boord van het MSC Euribia-cruiseschip samen met twee familieleden om van Southampton naar Amsterdam te reizen. De Schotse twintiger zou daar de verjaardag van zijn moeder vieren. Helaas veranderde de cruise al snel in een nachtmerrie.

Liam Jones viel op zaterdag 16 maart in het water voor de kust van Nederland. De Britse media geven geen verdere informatie over het tragische incident, uit respect voor het arme slachtoffer en zijn familie. De rederij zei in een verklaring: “we zijn diep bedroefd en onze gedachten zijn bij de familie in deze zeer moeilijke tijd.”

Net getrouwd
Sophie McPhee, de vrouw van Liam, begrijpt niet wat er is gebeurd. Ze probeert met alle mogelijke middelen antwoorden op haar vragen te krijgen. Ze was net met Liam getrouwd. Toen ze door de media werd ondervraagd, zei ze dat ze “kort voordat hij van de boot verdween een sms-bericht ontving van haar man, waarin hij zei dat hij last had van zeeziekte.”

Uit camerabeelden blijkt dat Liam inderdaad overboord is gevallen. Zijn vrouw is er kapot van en vertelt dat ze zich totaal verloren voelt: “Hij is gewoon... weg. Ik zal hem nooit meer zien.”

De Engelse en Schotse politie hebben een onderzoek geopend om de precieze omstandigheden van de tragedie op te helderen. Liam wordt nog steeds vermist en zijn lichaam werd nog niet teruggevonden.

(FVDV with AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren