Tagtik

Silicon Valley bibbert: ook Meta ontslaat duizenden werknemers

In navolging van Twitter, lijkt nu ook Meta, het moederbedrijf van Facebook, duizenden werknemers te gaan ontslaan. Dat meldt The Wallstreet Journal.

Kersvers Twitter-eigenaar Elon Musk kondigde donderdag aan dat er veel ontslagen zullen volgen. "Team, in een poging om Twitter op het juiste pad te brengen, beginnen wij aan het moeilijke proces om ons wereldwijde personeelsbestand te verkleinen", staat volgens The Washington Post te lezen in een e-mail die Musk heeft gestuurd. Dit is nodig "om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren", aldus de e-mail. Volgens persbureau Bloomberg wil Musk 3.700 van de 7.500 personeelsleden afdanken. Musk stuurde eerder al het volledige bestuur van Twitter weg om zelf interim-topman te worden van het bedrijf.

De grote techbedrijven van Silicon Valley hebben het duidelijk moeilijk en dat blijkt bij het grote Meta niet anders te zijn. Ook bij Apple, Amazon en Microsoft werden nieuwe aanwervingen stopgezet. Een exact aantal ontslagen is nog niet gekend bij Meta. Het zou alleszins gaan om de grootste ontslagronde sinds het ontstaan van het bedrijf in 2004, en tevens een van de grootste ontslagrondes in heel Silicon Valley de laatste jaren. Meta zal meer dan waarschijnlijk de ontslagen woensdag bekendmaken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren