Tagtik

Hemel wordt hel: Russische en Oekraïense drones verwikkeld in hevige strijd

Oekraïne en Rusland sturen elk kleine drones om grotere bommenwerper-quadcopters neer te halen.

Tegenwoordig organiseren beide vijandelijke kampen een ware strijd in de lucht. De clash der drones voegt een nieuwe dimensie toe aan het conflict. In eerste instantie leken de ontmoetingen van Russische en Oekraïense drones eerder toevallig, maar nu lijkt het er echt op dat ze elkaar opzoeken. Zo meldt de Korii-media. 

Uit een video die Samuel Bendett, expert in Russische technologie en militair materieel, op X plaatste, zien we hoe een Russische drone een Oekraïense drone trackt en vervolgens bombardeert. 

In een interview met Forbes legt Samuel Bendett uit: “Er vindt nu al officiële training van bepaalde bataljons aan het front plaats, waarbij drone-gevechten zijn geïntegreerd in pilotenopleidingen.”

En zelfs als de kamikaze-drone tijdens het gevecht uiteindelijk ontploft, zal het eerst misschien wel al een ​​belangrijker, duurder en zwaarder wapen in het vijandelijke kamp hebben vernietigd. Het lijkt er ook op dat “een Russische drone genaamd ‘Ram’ of ‘Aries’” speciaal is ontwikkeld “om vijandelijke drones te raken, dankzij de toevoeging van metalen staven die de rotors beschadigen”, meldt Korii.

(SR and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren