Tagtik

Verstappen: “Het is een beetje onverwacht”

Max Verstappen (Red Bull), die het sinds het begin van het weekend moeilijk had in Melbourne, leek de eerste die verbaasd was dat hij zaterdag de pole wist te pakken op het Australische circuit.


Max Verstappen: “Het is een beetje onverwacht moet ik toegeven, maar ik ben erg blij met mijn prestatie in Q3. Beide ronden waren echt goed en leuk. Het was een beetje een ingewikkeld weekend en we zijn erin geslaagd om met alles om te gaan. De Ferrari’s lijken echt snel te zijn, zelfs tijdens lange stints. Daar proberen we in de race een antwoord op te vinden.

Carlos Sainz (Ferrari – 2e in kwalificatie): “Het zijn een paar zware weken geweest (hij is geopereerd aan een blindedarmontsteking), dus ik hoopte dat ik hier kon rijden. Dus om nu op de eerste rij te staan maakt me erg blij, ik heb kunnen concurreren met de Red Bulls, iets wat ik me twee weken geleden niet had kunnen voorstellen. Ik was gisteren (vrijdag) een beetje roestig toen ik weer in de auto stapte. Ik ga niet liegen, ik ben niet 100%, maar ik kan rijden met pijn, ook al had ik het liever zonder gedaan. Het is een beetje een vreemd gevoel.

Sergio Perez (Red Bull – 3e): “Er moest nog wat gebeuren, mijn eerste sector was niet goed bij mijn tweede poging. Maar vergeleken met het begin van het weekend ben ik tevreden. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we de Ferrari’s verslaan, maar we moeten oppassen voor slijtage aan de banden, die hoog zal zijn. We hebben onze strategie voor de race veranderd en we zullen zien wie de slijtage beter kan overleven.

Charles Leclerc (Ferrari – 5e), in gesprek met Canal+: “We hadden het wat moeilijker in de kwalificatie. Ik kon niet doen wat ik moest doen om te anticiperen op hoe het circuit zou evolueren. Dat moeten we morgen (zondag) goedmaken. Verstappen zette een stap naar voren na Q1, dus het was moeilijker om achter hem aan te gaan. Ik denk dat ze meer marge hadden dan we dachten, vooral op de rechte stukken. We waren verrast door hun snelheid tussen bocht 7 en 9. We zullen ons best doen in de race van morgen (zondag). We zullen ons best doen in de race.

 

(L'Equipe via Tagtik/Picture : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren