Tagtik

Tijd om te starten met ‘batch cooking’?

25 August 2023 10:06 Het einde van de vakantie komt naderbij. Tijd om stilaan ‘in routine’ te komen. En dan komt elke dag opnieuw die onvermijdelijke vraag: “Wat eten we vandaan?” Wel, er is goed nieuws! Ga eens de uitdaging aan om in een keer alle maaltijden voor een hele week klaar te maken.

Waarom zweten wij deze week meer?

22 August 2023 14:22 Het is heel warm! En bij warm weer hoort ook … zweten. Onze zweetklieren, die je over het hele lichaam vindt, zorgen ervoor dat ons lichaam nat wordt en zo sneller afkoelt door de verdamping van het vocht. Je zweet dus om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

Drinken bij héél warm weer: do’s en don’ts

20 August 2023 13:30 We leven deze week in tropische temperaturen, en drinken met warm weer is heel belangrijk! Wanneer je onvoldoende drinkt bij hitte, loopt je lichaamstemperatuur op, verslechtert je doorbloeding en kan je zelfs een hitteberoerte krijgen. Dus: blijven drinken is de boodschap bij warm weer!

Wallen wegwerken? Kinderspel!

20 August 2023 13:30 Te weinig geslapen, een allergische reactie op een product, stress, spanning, de leeftijd … Allemaal mogelijke oorzaken van wallen (donkere kringen) onder de ogen.

Warm bad is boost voor jouw metabolisme

20 August 2023 10:44 Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat een heet bad nemen een boost kan zijn voor je metabolisme. Als je weet dat wanneer het metabolisme versnelt, je ook meer calorieën verbrandt, dan is dit wel een leuke manier om af te vallen. Laat het water al maar lopen!