Tagtik

Meisje van 6 redt familie uit brandend huis

Zo'n tien dagen geleden werd in Riccall (Yorkshire) in het Verenigd Koninkrijk een tragedie ternauwernood afgewend. Olivia Patterson, 6 jaar oud, was op straat aan het spelen met een vriendinnetje toen ze plotseling rook uit haar huis zag komen.

Zonder te aarzelen rende ze naar huis. Daar trof ze haar moeder, Laura, slapend op de bank aan. Ook haar broertje Joel-James van 1 en haar zusje Tiffany van 2 lagen binnen. Met een ongelooflijke moed voor zo'n jong kind slaagde Olivia erin haar moeder wakker te maken. 

Dankzij haar actie konden haar moeder en haar broertje en haar zusje het brandende huis net op tijd verlaten. Even later overspoelde het vuur het hele huis. De brand bleek te zijn ontstaan in het huis van de buren.

Het gezinnetje, veilig en wel, verblijft momenteel in een Airbnb. De 54-jarige oma van Olivia sprak haar ongeloof en trots uit over de moed van haar kleindochter, vooral omdat ze lijdt aan ADHD. "We kunnen niet geloven dat Olivia in staat was om Laura eruit te halen: ze is zes jaar oud en ze rende een brandend gebouw in," aldus de trotse oma.

(Fausto with FL/Source: The Times, The Sun/Illustration picture: Jen Theodore via Unsplash)

 

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren