Tagtik

Veldrijden: 'Grote Drie' zorgen voor spektakel, maar... "zo kan het niet verder"

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zorgen tijdens deze kerstperiode voor grote toeschouwersaantallen in de crossen waar ze aan de start verschijnen. Voor de andere crossers is deze situatie echter niet zo gezond.

Bij Het Nieuwsblad trekken enkele crossers aan de alarmbel... anoniem, weliswaar: voor veel crossers is er geen geld meer om hen een startpremie te geven en dus staan ze gratis aan de start. Zoals drievoudig wereldkampioen Zdenek Stybar in Loenhout.

Volgens Sven Nys is wat aan het gebeuren is, niet goed voor de sport: "Ja, Wout en Mathieu hebben recht op de beste contracten en ze brengen meer dan waar voor hun geld. Maar het moet toch de bedoeling zijn dat er voor de echte crossers een deel van de koek overblijft? (...) We moeten vermijden dat er straks enkel van december tot aan het WK wordt gecrost. Na het WK zijn er ook nog wedstrijden. Daar heb je ook crossers voor nodig, net als voor de eerste wedstrijden van het seizoen."

Nys vindt dat er overleg moet komen: "De koppen moeten dringend bij elkaar worden gestoken om eens te brainstormen waar we met onze sport naartoe willen. Want ik vrees dat het zo niet voort kan."

(PP/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren