Tagtik

Nadal verslaat De Minaur

In een Madrileense arena die helemaal op zijn hand was, domineerde Rafael Nadal Alex de Minaur (7-6 [6], 6-3) en bereikte hij zo de derde ronde van de Spaanse Masters 1000 te bereiken.

Het is nog veel te vroeg om van een wederopstanding te spreken, maar Rafael Nadal zette zaterdag duidelijk een stap vooruit in zijn zoektocht naar zijn beste tennis. Een week nadat hij in Barcelona met 7-5, 6-1 werd verslagen door Alex de Minaur, door een gebrek aan conditie na één set, nam de Spanjaard (nu 512e op de wereldranglijst) revanche op de Australiër (11e) met 7-6(6), 6-3, in 2 uur en 1 minuut, in de tweede ronde van de Masters 1000 van Madrid. De koning van Spanje en Zinedine Zidane keken toe. Het was zijn eerste overwinning op een speler uit de top 20 sinds november 2022 (Casper Ruud, op de Masters). Het is ook de eerste keer in precies twee jaar (Madrid 2022) dat hij back-to-back wedstrijden in de Masters 1000 heeft gewonnen. Hij verloor toen in de kwartfinales van Carlos Alcaraz.

Het eerste wat Nadal opviel was dat zijn fysiek verbeterd is. Hij zakte niet meer weg na de eerste set en zijn slagen waren ook scherper. Geen duidelijke tekenen van terughoudendheid. En een vastberadenheid om alles te geven. Alleen zijn concentratie gaf soms de indruk dat hij aan het jojoën was.

De enorme glimlach op het gezicht van de Spanjaard na zijn overwinning sprak boekdelen. In de volgende ronde moet hij het opnemen tegen Pedro Cachin (91e) uit Argentinië, die Frances Tiafoe in drie sets uitschakelde (7-6(1), 3-6, 6-4).

(Vincent Cognet/L’Équipe via tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren