VAR “schaadt het imago van het Engelse voetbal”

Mauricio Pochettino reageerde heftig na het 2-2 gelijkspel tegen Aston Villa van zaterdag. De trainer van Chelsea had kritiek op de VAR voor het afkeuren van het doelpunt van Axel Disasi in blessuretijd.

Chelsea stond bij rust met 0-2 achter en kwam daarna op 2-2. Chelsea dacht zaterdag de overwinning op Aston Villa (2-2) veilig te hebben gesteld toen Axel Disasi de bal in blessuretijd tegen de netten kopte. Maar het doelpunt van de Franse verdediger werd uiteindelijk afgekeurd door de scheidsrechter na tussenkomst van de VAR.

De reden? Een charge van Benoît Badiashile op Diego Carlos tijdens de actie. “De scheidsrechter denkt dat het een overtreding is, maar het is gewoon een duel. Als het een overtreding is, dan maken we geen enkele wedstrijd af met elf man”, zei Mauricio Pochettino na de wedstrijd.

“Ik wil niets slechts zeggen over de scheidsrechter, maar het is ongelooflijk en belachelijk”, voegde hij eraan toe, en hij zei dat de VAR “het imago van het Engelse voetbal schaadt”. In het klassement helpt het gelijkspel Chelsea niet: de Blues staan negende met vijf punten achterstand op de Europese plaatsen. Aston Villa klampt zich vast aan de vierde plaats, synoniem voor kwalificatie voor de Champions League.

Nicolas Calvet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)