PSG neemt wraak op Barça

Een kleine, eigen ‘remontada’ voor PSG. Na een 2-3 nederlaag in de heenwedstrijd in het Parc des Princes, wisten de Parijzenaars dankzij een numeriek voordeel de trend om te buigen en met 1-4 te winnen. Ze moeten het nu in de halve finale opnemen tegen Borussia Dortmund, dat Atlético Madrid met 4-2 versloeg.

Na een kwartier was het scenario niet ideaal om een goede prestatie neer te zetten op bezoek bij Barça. De 1-0 achterstand vanaf de 12e minuut door een doelpunt van Raphina, was er gekomen door de slordigheid van PSG dat het moeilijk had om voor gevaar te zorgen. Maar de rode kaart van Araujo na een half uur voor een overtreding op Barcola veranderde alles. Barcola vond Dembélé met een lage voorzet bij de tweede paal voor de gelijkmaker (40′).

Maar 1-1 bij rust was zeker niet genoeg. Vitinha loste na rust een mooi schot met zijn rechtervoet om er 1-2 van te maken (54′). Barça raakte de kluts kwijt en coach Xavi begon de moed te verliezen. De Spanjaard kreeg rood nadat hij de beslissing van scheidsrechter Istvan Kovacs te hard had aangevochten en boos tegen een reclamebord had geschopt. De teerling was bijna geworpen en Dembélé kreeg een penalty, die door Kylian Mbappé werd binnengeschoten: 1-3 (61e). Barça probeerde terug te komen, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus toen Kylian Mbappé voor zijn tweede keer scoorde (89e) en de eindstand op 1-4 bracht.

(Redactie @L’Équipe /L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)