Tagtik

Nieuwe regels voor dubbelspel

Nieuwe regels om dubbeltoernooien aantrekkelijker te maken “voor toeschouwers, spelers en organisatoren” zullen worden uitgeprobeerd vanaf de Madrid Masters 1000 in april en gedurende het hele seizoen 2024, zo kondigde de ATP woensdag aan.

Dubbeltoernooien vormen een probleem voor organisatoren omdat ze niet langer de beste enkelspelers aantrekken. Het bestuursorgaan van het professionele tenniscircuit voor mannen gaat proberen hier verandering in aan te brengen. Daarom heeft de ATP besloten dat in Madrid (24 april-5 mei) “bij de loting van 32 teams maximaal 16 plaatsen worden gereserveerd voor teams waarvan de spelers meedoen op basis van hun ranking in het enkelspel” in plaats van hun ranking in het dubbelspel.

Het dubbeltoernooi wordt ook over vijf dagen verdeeld (van dinsdag tot zaterdag in de tweede week) en toeschouwers kunnen vrij rondlopen tussen de tennisbanen. Voor de spelers gelden nieuwe regels om de duur van de wedstrijden te verkorten. Zo wordt de tijd tussen rally’s ingekort en mogen spelers ook niet meer automatisch om de twee games gaan zitten.

“De veranderingen in het format zullen worden getest in een aantal toernooien tijdens het seizoen 2024 en verdere details zullen te gepasten tijde worden gecommuniceerd,” concludeerde de ATP, die de namen van de betrokken toernooien buiten Madrid niet noemde.

(Orlando Vinson/L'Equipe via Tgatik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren