Scooore! League: Oostende verrassend onderuit tegen Bergen

1. Leider Oostende ziet een einde komen aan een reeks van 34 competitiezeges op rij in de eigen Sleuyter Arena en verliest verrassend na een spannende wedstrijd van Bergen. Na 18-19 in het eerste kwart konden de bezoekers gaan rusten met 41-45. Na 62-63 na 30 minuten liep Bergen uit tot 70-79 in het slot van de wedstrijd. BCO kwam nog terug tot 79-82 en 84-85, maar kon de nederlaag niet vermijden. Eindstand: 86-91. Talor Battle (archieffoto) werd topschutter met 22 punten. Met 14 op 16 blijft Oostende ruim leider, Bergen staat met 9 zeges uit 16 wedstrijden op de derde plek op gelijke hoogte met Proximus Spirou, Limburg United en Okapi Aalstar dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

2. Zondagmiddag volgt nog het kelderduel tussen Brussels, nummer 10 in de stand met 4 op 14, en Leuven Bears, nummer 11 met 3 op 14. De Brusselaars verloren vorige week met het kleinste verschil in Oostende en hoopt dat Gamble (goed voor 29 punten in de Sleuyter Arena) zijn prestatie herhaalt. Twee weken terug won Brussels zijn thuiswedstrijd met ruime cijfers van Okapi Aalstar (94-67). "Brussels heeft de smaak te pakken en wordt een zware dobber", zo weet Jurgen Van Meerbeeck, coach van Leuven Bears, in Het Nieuwsblad. Bij Leuven Bears stapte deze week de voorzitter op. "Iedereen weet dat het Leuven Bears financieel niet voor de wind gaat. We hadden de voorbije maanden vele geblesseerde spelers. Er was geen ruimte om nieuwe spelers aan te trekken. Dan is het moeilijk om te strijden voor die achtste plaats".

3. In de Amerikaanse NBA werd een nieuw record opgetekend: Klay Thompson van de Golden State Warriors maakte maar liefst 37 punten in één kwart bij de winst van zijn ploeg tegen Sacramento Kings (126-101). Het oude record stond op 33 punten en werd gedeeld door George Gervin en Carmelo Anthony. (DC/Picture: Belga)