Tagtik

Scooore! League: Oostende loopt uit

1. BC Oostende gaat autoritair aan de leiding van de Scooore! League dankzij een vlotte zege tegen Luik. BCO sloeg de kloof meteen in de eerste helft: na 29-16 in het eerste kwart konden beide ploegen gaan rusten met een 53-34 stand. Na de pauze liet Oostende de bezoekers aan de achterstand knabbelen (67-53), maar de zege kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 84-70. Leider Oostende heeft nu met 13 zeges uit 14 wedstrijden een voorsprong van 4 overwinningen op de eerste achtervolger, Okapi Aalstar, dat 9 zeges uit 14 wedstrijden telt.

2. Antwerp Giants kan virtueel op gelijke hoogte van de Ajuinen komen, want zaterdag pakten ze hun 8e zege uit 13 wedstrijden tegen Bergen. In de Lotto Arena bleven de Giants en Bergen in het eerste kwart in elkaars buurt (23-22), maar voor rust konden de Sinjoren uitlopen tot 48-36. Na de pauze breidde de thuisploeg onder impuls van Ryan Pearson (22 punten), Kyle Fogg (19 punten) en Jean-Marc Mwema (16 punten) de voorsprong stelselmatig uit. Via 66-50 ging het uiteindelijk naar 85-64. Antwerp Giants dus virtueel naar de tweede plaats, voor Bergen blijft samen met Proximus Spirou op de zesde plaats met 7 op 14. (DC/Picture: Belga)