Tagtik

Scooore! League: Giants gooien zege weg in slotkwart

1. Antwerp Giants kon een goede zaak doen als het zijn inhaalwedstrijd won bij Luik, maar na 21-28, 36-47 en 55-66 kwamen de Luikenaars in het slotkwart fel opzetten. De Giants verloren Roel Moors in het derde kwart en lukten slechts 14 punten in het vierde kwart. Luik lukte er 27 en pakte daarmee een nipte zege: 82-80. "We gaven verdorie een schitterende uitgangspositie volledig uit handen," aldus Giants-coach Vervaecke in Gazet van Antwerpen.

2. Vorige week miste Oostende een grote kans om een stap te zetten richting Last 16 van de EuroCup: in de eigen Sleuyter Arena moest BCO pas in de slotminuut de zege laten aan het Poolse Turow met 79-80. Woensdagavond krijgt het Sevilla tegenover zich. Begin januari pakten de Zeekapiteins in Spanje de zege met 63-94. Om de kwalificatie van de 1/8e finale te bemachtigen, zal BCO volgende week moeten gaan winnen bij het Litouwse Vilnius.

3. Leuven Bears en Okapi Aalstar strijden woensdagavond om een plek in de halve finales van de Beker van België. In de heenwedstrijd werd het in het Aalsterse Forum 90-74. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren