Tagtik

Scooore! League: Giants en Okapi duelleren om de tweede plaats

1. Na de 'Europese' zege van Antwerp Giants afgelopen dinsdag tegen Bergen staan de Sinjoren vrijdagavond al opnieuw op het parket voor speeldag 17 in de Scooore! League. Tegenstander is deze keer Okapi Aalstar. "Nemen we de klip van Okapi Aalstar, dan mogen we optimisch zijn om volgende week (tijdens de Night of the Giants tegen Charleroi, nvdr) de tweede plaats achter leider Oostende te veroveren," aldus Giants-coach Vervaeck in Gazet van Antwerpen. De Okapi's mogen ook met vertrouwen afzakken naar de Lotto Arena: dinsdag wonnen zij hun Europese wedstrijd tegen de Italiaanse topper Brindisi.

2. Limburg United bleef vorige week door winst tegen Verviers-Pepinster op de tweede plaats van het klassement en krijgt vrijdagavond het bezoek van een andere Waalse ploeg, Charleroi. Met drie ploegen met 8 op 15 op de vijfde plaats (Bergen, Verviers-Pepinster en Charleroi) kunnen de Spirou zich geen nederlaag veroorloven om hun plek in de top zes niet te verliezen. Limburg telt één zege meer (9 op 15), maar voelt de hete adem van Okapi Aalstar en Antwerp Giants in de nek (beiden met 9 op 14).

3. In de derde wedstrijd van vrijdagavond staan Luik en Verviers-Pepinster tegenover elkaar. Voor Luik is winst vereist om aanspraak te blijven maken op de top acht van de Scooore! League. Deze wedstrijd is live te volgen op Proximus 5 vanaf 20.20 uur. (DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren