Tagtik

Zoveel verdient Cristiano Ronaldo dit jaar

Cristiano Ronaldo is met voorsprong de bestbetaalde voetballer van 2023 op onze planeet. De Portugese voetbalster verdient zelfs bijna het dubbele van eeuwige rivaal Lionel Messi.

De transfer van CR7 naar Saudi-Arabië heeft hem geen windeieren gelegd. Ronaldo’s transfer naar Al-Nassr katapulteerde de Portugees naar de eerste plaats van bestverdienende voetballers. De 38-jarige Portugees strijkt dit jaar liefst 250 miljoen euro op.

Met 250 miljoen euro aan inkomsten verdient Ronaldo bijna het dubbele van Lionel Messi, die met 130 miljoen euro op de tweede plaats staat. Dankzij zijn overstap naar Al Hilal staat Neymar met 106 miljoen euro ook op het podium. Karim Benzema (Ittihad Club) en Sadio Mané (Al-Nassr) staan dankzij hun transfer naar Saoedi-Arabië eveneens in de top 10.

Geen Nederlanders, wel één Belg 
In de Top 10 bespeuren we geen Nederlanders, maar vinden we wel één Belg terug: Kevin De Bruyne. De Rode Duivel van Champions League-winnaar Manchester City bezet met een inkomstentotaal van 37 miljoen euro de negende plaats en is dus de best verdienende Belg van het jaar.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren