Tagtik

Zakt Anderlecht naar tweede klasse? "Alles is mogelijk"

Het 2-3 verlies van RSC Anderlecht tegen Zulte Waregem heeft de Brusselse traditieclub nog dieper in crisis gebracht. Plots begint het degradatiespook ook door de catacomben van het Lottopark rond te dwalen. Zou het? Is er een kans dat de Belgische recordkampioen naar 1B zakt aan het einde van dit seizoen?

Paars-wit staat vijf punten boven de degradatiezone. Kan het mislopen voor RSCA en kan de club van niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute degraderen? De Deense trainer Brian Riemer antwoordde doodeerlijk op deze moeilijke, maar onvermijdbare vraag na afloop van de nieuwe verlieswedstrijd.

“Ik zou neen kunnen antwoorden, maar in voetbal is alles mogelijk. Zelf geloof ik niet dat het zal gebeuren. Als je onze wedstrijd tegen Zulte Waregem bekijkt: de prestatie en de inzet waren oké, maar de simpele analyse is dat individuele fouten ons nekken. Als je in het voetbal wedstrijden wilt winnen, mag dat niet gebeuren. Je mag de beste tactiek hebben en lopen zoveel als je wilt… Met zulke missers is dat allemaal voor niets”, aldus de Deen in een reactie bij Het Nieuwsblad. Verder liet Riemer nog optekenen dat hij "beschaamd" was. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren